Zapekané cestoviny s klobáskou

Pre 2 porcie
Ingrediencie:

1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 lyžica oleja
2 lyžičky sušených talianskych byliniek
1 plechovka paradajok (400 g)
500 ml vývaru
soľ, korenie
125 g mozzarella
200 g rezancov
2 surovej hrubej klobásy
20 g parmezánu
2 stonky bazalky

Postup:


Najprv si dáme vyhriať rúru na cca 180°C.
Cibuľu a strúčik cesnaku si pokrájame na jemne kocky, ale osobitne. Cibuľu s 1 lyžicou oleja si opražíme na miernom ohni dosklovita,pred koncom pridáme cesnak.
Pridáme 2L talianskych byliniek, s paradajkami a vývarom, privedieme k varu, dochutíme soľou a korením a varíme na miernom ohni asi 10 min. 
Medzitým si mozzarellu a klobásku pokrájame na malé kocky.
Do zapekacej misy dáme rezance, klobásku a zalejeme uvarenou paradajkovou zmesou.
Na vrchu poukladáme mozzarellu a dáme zapiecť na cca 30 min.
Pred podávaním posypme parmezánom a ozdobíme stonkami bazalky. 

Novinky a akcie

Prinášame Vám vždy zaujímavé informácie ...

Viac info

Nápady na skvelé recepty

Ľahké a jemné recepty plné chutí, ktoré vždy nasýtia ...

Viac info
  • Newsletter

  • Zaregistrujte sa a buďte medzi informovanými.