Pšenično-zeleninové rizoto

1. Pšenicu prepláchneme v teplej a v studenej vode a necháme ju cez noc stáť v zeleninovom vývare. 
2. Na druhý deň varíme zrná pšenice asi hodinu na miernom ohni.
3. Medzi tým si nakrájame cibuľu najemno a tiež si nakrájame umytú zeleninu. 
4. 15-10 minút pred koncom varenia pridáme k pšenici mrkvu, fazuľu a nakoniec pór a chvíľku povaríme. 
5. Keď pšenica začne praskať môžme ju osoliť morskou soľou, pridáť koriander a okoreniť podľa chuti. 
6. Panvicu z jedlom odstavíme v miešame syr a maslo a môžme podávať. 



Pre 4 osoby:

Ingrediencie:

200g pšenice
500ml zeleninového vývaru
2 cibule
200g mrkvy
100g póru
morskú soľ
mletý koriander
čerstvo mleté čierne korenie 
25g strúhaného parmezánu 
2 lyžice masla

 

Novinky a akcie

Prinášame Vám vždy zaujímavé informácie ...

Viac info

Nápady na skvelé recepty

Ľahké a jemné recepty plné chutí, ktoré vždy nasýtia ...

Viac info
  • Newsletter

  • Zaregistrujte sa a buďte medzi informovanými.