Pohánkový koláč s brusnicami

Ingrediencie:

150g pohánkovej múky
30g kukuričného škrobu
150g mletých lieskových orieškov
100g horkej nastrúhanej čokolády
1 PL prášku do pečiva
štipka mletej škorice
štipka soli
6 vajec
200g mäkkého masla
320g brusníc
200g práškového cukru


Postup:

Múku, škrob, orechy, nastrúhanú čokoládu, prášok do pečiva a škoricu zmiešame. Z bielok a štipkou soli vymiešame tuhý sneh, postupne za stáleho miešania pridáme 100g cukru a miešame aspoň ešte  minútu.
Vymiešame si maslo so zvyšným cukrom asi 8 min. Postupne pridáme žĺtka.
Opatrne to všetko spolu premiešame metličkou spolu s brusnicami.
(Brusnice môžeme pridať aj keď je cesto vyliate na forme.)
Do vymastenej formy (26cm priemerom) vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180°C cca 40-50 min.
Po upečení tortu vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Podávame posypané práškovým cukrom.

Novinky a akcie

Prinášame Vám vždy zaujímavé informácie ...

Viac info

Nápady na skvelé recepty

Ľahké a jemné recepty plné chutí, ktoré vždy nasýtia ...

Viac info
  • Newsletter

  • Zaregistrujte sa a buďte medzi informovanými.