Pohánková torta so šľahanými gaštanmi

Gaštany opečieme na panvici na miernom ohni, a necháme vychladnúť

vymyxujeme maslo s  160g cukrom nad parou, kým sa cukor nerozpustí, po miernom vychladnutí primiešame žĺtka, postrúhané jablká s brandy dáme variť na miernom ohni kým nezmäknú, , múku a lieskové oriešky , nakoniec vyšľaháme tuhý sneh so zvyšným cukrom a pomaly primiešavame do vzniknutej hmoty.

Pečieme s papierom na pečenie v plechu o priemere 24-26cm.
Na papier vylejeme cesto a pečieme 170°C po dobu cca 50 min.
vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.

Vychladnuté gaštany si pomelieme, smotanu s cukrom vymiešame do tuha, pridáme gaštany ,ale nie všetko, necháme si na posypanie ešte celej torty.

Korpus prerežeme na polovicu natrieme marmeládou , spojíme s druhou časťou korpusu. Na vrch dáme krém a dozdobíme gaštanmi,(posypeme)

16 PORCIÍ

30 minút
plus Doba pečenia 50 minút

Krém:
100g gaštany
250 ml smotany na šľahanie
2L cukru

Korpus:
200g mäkkého masla
200g cukru
6 vajec
2 jablká
2L jablkové brandy
200g pohánkovej múky
200g mleté lieskové orechy
1 šálka červených ríbezlí (225g)


Okrem toho aj papier na pečenie

Novinky a akcie

Prinášame Vám vždy zaujímavé informácie ...

Viac info

Nápady na skvelé recepty

Ľahké a jemné recepty plné chutí, ktoré vždy nasýtia ...

Viac info
  • Newsletter

  • Zaregistrujte sa a buďte medzi informovanými.