Jahodovo-čokoládová torta

100g cukru, masla a štipku soli si mixujeme asi 8 min., postupne pridávame vajcia, jedno po druhom(každých asi 30 sekúnd), potom striedavo pridávame múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a mlieko.

Hotové cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri teplote 180°C približne 15 min. Necháme cesto vychladnúť.
Jahody si umyjeme a prekrojíme na polovicu. Vychladnutý korpus si natrieme jahodovým džemom a poukladáme naň jahody.

V hrnci si zmiešame 200ml studenej vody s práškovou želatínou a 1 1/2 L cukru. Za stáleho miešania privedieme k varu. Asi 1 min. necháme mierne vychladnúť a so silikónovým štetcom nanášame na jahody.
Necháme vychladnúť asi 10 min. a podávame aj s lístkami medovky.

Ingrediencie:

100g mäkkého masla
100g cukru
1 ½  L cukru
2 vajcia
190g múky
½ L prášku do pečiva
½ L kakaového prášku
100 ml mlieka
750g jahôd
2 L jahodového džemu
½ práškovej želatíny
pár lístkov medovky

 10 PORCIÍ

45 min. + chladenie

Novinky a akcie

Prinášame Vám vždy zaujímavé informácie ...

Viac info

Nápady na skvelé recepty

Ľahké a jemné recepty plné chutí, ktoré vždy nasýtia ...

Viac info
  • Newsletter

  • Zaregistrujte sa a buďte medzi informovanými.